Sökmotoroptimering Tips

Sökmotoroptimering tips handlar om att anpassa sin hemsida så att den hamnar högt upp bland sökmotorernas resultatlistor för dina valda sökord.

Alla sökmotorer har olika metoder för att avgöra i vilken ordning resultaten av en sökning ska presenteras. Vilka algoritmer som används är hemligt. Men det finns faktist några sökmotoroptimering tips/knep som kan leda till att din hemsida rankas högre.

  • Viktigt att följa webbstandard. En hemsida som är kodad enligt webbstandard blir tillgänglig både för användarna och för sökmotorerna. Med tekniskt mer avancerade lösningar riskerar du att din webbplats missas helt av sökmotorerna. En mindre avancerad lösning är att rekomendera som du kan klara av fullständigt att hantera.

  • Bra rubriker är viktigt. Välformulerade och relevanta rubriker är viktiga både för rankingen hos sökmotorerna (Google,Bing,Yahoo) och för att användarna verkligen ska klicka på just din webbplats bland alla sökresultat. Se också till att dina rubriker är märkta med just rubriktaggar i koden (H1,H2,H3,H4) annars är det svårt för sökmotorn att veta att det är en rubrik. Att rubriken också finns med i sidtiteln kan också vara en fördel.

  • Många länkar till Hemsidan. Se till att vara generös med länkar mellan sidor och avdelningar på din hemsida. Rankingen påverkas ofta av hur många ingående länkar en sida har från andra webbplatser.

  • Rätt ord. Ett bra tips är att bestämma sig för ett antal nyckelord eller fraser som är högst relevanta och som din målgrupp kan tänkas söka efter. Försök sedan arbeta in dessa nyckelord och fraser i texterna på din hemsida utan att överdriva.

  • Metataggar. I koden för din hemsida finns något som kallas metataggar. Här kan du infoga en beskrivning av vad sidan innehåller.

Lite kort om vad som är viktigt när du sökmotoroptimerar din hemsida.


Vill du synas på en ännu högre position i Google än du gör idag!

Låt SökordsProffsen sköta sökmotoroptimeringen av din hemsida.
Vi ser till att du syns på Topp 10 placeringar.

Ring oss på 0416-100 70 eller använd kontaktformuläret till höger så berättar vi mer.