Sökordsoptimering så kommer du högre upp i sökresultaten


Sökordsoptimering kan beskrivas så som en process som ska leda till att öka antalet besökare till en webbplats genom att få denna att rankas högt i sökresultaten i sökmotorerna. Skälen till att genomföra en sökordoptimering av sin webbplats är flera, exempelvis:

 • Att öka dina antal besökare från sökmotorerna leder till ökade försäljningsintäkter
 • 80-90% av en webbplat’s nya besökare hittar den via en sökmotor
 • Konkurrenterna genomför sökordsoptimering av sina webbplatser
SEO sökordsoptimering

En del företag värderar sin webbplats utifrån antalet besökare den genererar, andra genom hur mycket försäljningsintäkter den skapar. Oavsett hur du själv värderar din webbplats måste du attrahera besökare som söker efter informationen eller produkterna du erbjuder på din webbplats.

Sökordsoptimering är sedan några år, speciellt i USA och England, ett mycket hett ämne. Med föränderliga algoritmer, sökmotorer och webbkataloger som utvecklar sina tekniker och tjänster, samt med en generell explosiv tillväxt, har mycket ändrats inom sökordoptimering. De tidigare metoderna med att exempelvis överösa sin webbplats med sökord i samma färg som bakgrunden är ett minne blott.


SEO Sökmotoroptimering

Numera har SEO sökmotoroptimering nått en punkt där det handlar mycket om att metataggar och innehåll ska matcha varandra. Addera länkpopularitet samt relevans och du har en del av den nutida formeln för topplaceringar i sökmotorerna. Hög kvalitet på teknik, design och innehåll (sökmotorvänlig webbdesign) ger en webbplats som, även i ett längre perspektiv, genererar nöjda besökare och kunder, samt många ingående länkar och goda placeringar i sökmotorer.

SökordsProffsen arbetar alltid utifrån en strategiskt affärsmässig ansats, till skillnad från de flesta andra i branschen som huvudsakligen fokuserar på tekniska och automatiserade förändringar. Med vår bakgrund och kompetens diskuterar och utvecklar vi din webbplats utifrån företagets affärsmodell och affärsplan för att uppnå tydliga och mål med vår sökmotoroptimering.

Vi genomför en analys och sökmotoroptimering av din webbplats för att den ska uppnå topplaceringarna i serpen. Om din webbplats inte finns med bland de 10 första träffarna på valda sökord, är det ett tydligt tecken på att de behöver optimeras.


Kostnadseffektiv sökmotoroptimering

En kostnadseffektiv sökmotoroptimering behöver inte nödvändigtvis innebära en optimering av hela webbplatsen. En webbplats består ofta av ett flertal webbsidor som är viktigare än andra och dessa ska däremot genomgå en grundligare analys och sökmotoroptimering. SökordsProffsen identifierar i samråd med dig om dessa nyckelsidor och för respektive webbsida genomförs och rapporteras bland annat:

 • Identifiering av 1-2 sökord eller en sökfras
 • Analys och revideringsförslag av META taggar
 • Analys och optimeringsförslag av innehållet
 • Analys av sökordsdensitet
 • Analys av sökfrasdensitet
 • Rubriceringsanalys
 • Bildtextsanalys
 • Analys av intern länkstruktur
 • Matchning av META taggar och sidans innehåll


Önskar du en bättre placeringar i sökmotorerna – Anlita då oss på SökordsProffsen

Ring oss på 0416-100 70 eller använd kontaktformuläret till höger så berättar vi mer.